Seniorji Info - Seniorji.info
meni

Teden restavracij: v objemu jesenskih okusov
Od 13. do 22. oktobra bodo vrhunski slovenski chefi in chefinje v 97 sodelujočih restavracijah goste ponovno popeljali na kulinarična doživetja s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih jesenskih okusov, po enotni ceni 17 evrov.

Jesen ima že od nekdaj prav posebno mesto v srcih dobrojedcev. Takrat so shrambe najbolj založene in ozimnica kar prekipeva z najboljšimi okusi letošnje sezone. In takrat slovenski chefi in chefinje vabijo za svoje mize in postrežejo s skrbno izbranimi meniji, polnimi sveže pridelanih dobrot, v katerih uresničujejo divje ideje, ki so jih nabirali čez poletje. Zato jesen za dobrojedce ne predstavlja zatona ali konca, temveč nov začetek – uvod v bogato zimsko kulinarično sezono. In ker si vsak uvod zasluži primerno slavje, ga ima tudi jesen – jesenski Teden restavracij.

Kulinarična akcija, ki se je v nekaj letih iz lokalne ideje prelevila v vseslovensko dobrojedsko gibanje, bo tudi tokrat postregla z izbrano ponudbo lokalnih in sezonskih jedi vrhunskih slovenskih chefov od Piranskega zaliva pa vse do Prekmurja.

96 izbranih destinacij po vsej Sloveniji

K sodelovanju so bile ponovno povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. O kakovosti slovenske kulinarike zato priča število sodelujočih gostiln in restavracij – kar 97 iz vseh koncev Slovenije jih bo deset dni v oktobru goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni. Že uveljavljenim sodelujočim restavracijam so jeseni pridružile še tri nove, tako da je Teden restavracij v letu 2017 bogatejši za dvanajst novih kulinaričnih destinacij.

Na jesenskem Tednu Restavracij 2017 se bodo prvič predstavili:
  • Stara gostilna, Piran
  • Hiša Štekar, Snežatno
  • Gostilna Maribor, Maribor

Narava na krožniku

Vsak Teden restavracij postavi slovenskim vrhunskim chefom novi izziv. V letošnjem letu je to narava! Ta se v jesenskih mesecih pokaže v vsej svoji obilnosti in kreposti – z močnimi okusi, intenzivnimi aromami in mamljivim vonjem. V menijih Tedna restavracij 2017 bo goste tako čakalo čim več narave in naravnega! Seveda pa mora ostati tudi vse tisto, kar so chefi upoštevali že doslej: kreativnost v odnosu do tradicije, ki se kaže v jedeh nove slovenske kuhinje; uporaba lokalnih sestavin in pletenje mreže lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev; ter prezentacija jedi, saj prve jejo oči.

Teden restavracij v novi preobleki
Z jesenskim Tednom restavracij bo luč sveta ugledala tudi prenovljena spletna stran tedenrestavracij.si, ki bo odslej še hitrejša, preglednejša in omogočala takojšnjo rezervacijo, hkrati pa bo obiskovalcem ponudila več informacij o sodelujočih restavracijah, recenzije in foto zgodbe preteklih obiskov, predvsem pa vpogled v zakladnico kulinarično zakladnico Šole okusov. Nova podoba ne prinaša zgolj za prijaznejšo uporabniško izkušnjo, temveč dinamično prilagodljivo obliko za različne formate prikazovanja, zaradi katere boste odslej po Tednu restavracij z lahkoto brskali tudi čez tablične računalnike in pametne telefone.

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij:

”Teden restavracij je svojevrstna šola okusov, ki vstop med dobrojedce omogoča širokemu krogu ljubiteljev dobrih jedi in vrhunskih restavracij. Zato smo prenovili spletno stran Tedna restavracij in jo združili s Šolo okusov ter tako slovenskemu dobrojedskemu gibanju ponudili še boljše orodje za iskanje in odkrivanje vrhunskih in najboljših.”


Sprejemanje rezervacij se začne v petek, 29. septembra. Od tega dne bodo vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev dostopne na spletni strani Tedna restavracij.

Vir: tedenrestavracij.si

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.