Seniorji Info - Seniorji.info
meni

Ambiciozni načrti za celovito skrb za starejše

V Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah na Koroškem so odprli Info točko Sobivamo, ki bo ponujala možnost, da obiskovalci na enem mestu pridobijo informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti. Starejši namreč potrebujejo nove rešitve za kakovostno bivanje, predvsem za čas bivanja med svojim domom in domom za starejše.

Ministrstvo za okolje in prostor je, skupaj s partnerji projekta Sobivamo, v zadnjih mesecih po vseh mestnih občinah predstavljalo možnosti kakovostnega bivanja starejših. Med njimi tudi sobivanje, ki je v tujini že zelo razširjeno. Sobivanje več starejših oseb nudi ustrezno kakovost življenja, saj niža življenjske stroške, širi socialno mrežo, odpravlja osamljenost in lajša vsakdanja opravila.

Gostiteljica info točke Marjana Kamnik, vodja Koroškega doma starostnikov, enota Slovenj Gradec, je predstavila aktivnosti Koroškega medgeneracijskega centra in omogočila vpogled v vsakdanji utrip izjemno pestrega dogajanja za vse generacije. O tem, da resnično sledijo željam in potrebam občanov in da so pri tem zelo uspešni nedvomno pričajo številke o tem, da so lani na dogodkih centra zabeležili več kot 13.000 obiskov. Prav tako pa o tem pričajo zadovoljni in nasmejani obrazi uporabnikov.

V tem tednu bodo Info točko Sobivamo odprli še v Novi Gorici in Celju.

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save