Seniorji Info - Seniorji.info
meni

V Celju veliko konkretnih vprašanj za strokovnjake

V celjskem Večgeneracijskem centru SOCIO so odprli Info točko Sobivamo. Ta bo obiskovalcem na enem mestu nudila možnost, da pridobijo informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti. Starejši namreč potrebujejo nove rešitve za kakovostno bivanje, predvsem za čas bivanja med svojim domom in domom za starejše. Ministrstvo za okolje in prostor je, skupaj s partnerji projekta Sobivamo, v zadnjih mesecih po vseh mestnih občinah predstavljalo možnosti kakovostnega bivanja starejših. Med njimi tudi sobivanje, ki je v tujini že zelo razširjeno. Sobivanje več starejših oseb nudi ustrezno kakovost življenja, saj niža življenjske stroške, širi socialno mrežo, odpravlja osamljenost in lajša vsakdanja opravila.

Suzi Kvas, direktorica Javnega zavoda SOCIO, je povedala, da so takšni projekti zelo potrebni. Čeprav v Celju izvajajo mnogo aktivnosti, ki so namenjeni starejšim, center namreč letno obišče več kot 3.000 ljudi, so še mnogi, ki so osamljeni in pogrešajo druženje. Povedala je še, da ima mestna občina velik posluh za potrebe starejših in da se obeta tudi še kakšen dodaten center, ki bo namenjen starejšim.
Da v celjski občini razvijajo programe za vse starostne skupine je potrdila tudi Polona Ocvirk, vodja oddelka za družbene dejavnosti. Povedala je še, da je večgeneracijski center SOCIO prava lokacija za postavitev info točke, saj vanjo poleg starejših zahajajo tudi mlajši. S temi vsebinami bomo pripomogli k temu, da bodo vse generacije razmišljale o kakovostnem bivanju in da bodo na izzive bivanja v tretjem življenjskem obdobju pripravljene.

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save