Seniorji Info - Seniorji.info
meni

Festival za tretje življenjsko obdobje 2015 - fotografije

15. Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival 2015 - foto 1. dan: tukaj.

Festival 2015 - foto 2. dan: tukaj.

Festival 2015 - foto 3. dan: tukaj.


Nagrajenec nagradne igre
Izžrebali smo nagrajenko nagradne igre seniorjev.info in Term Krka, ki smo jo pripravili za obiskovalce sejma F3ŽO in naše stojnice.

Nagrajenka, ki se bo razvajala na 2-dnevnem vikend paketu Term Krka - v toplicah ali pa na morju - , je gospa Breda Kršmanc, Ljubljana Dobrunje.

Iskrene čestitke gospe Bredi in upamo, da nam pošlje s prijetnega dopusta tudi kakšno fotografijo.


1.10.2015 se je v ljubljanskem Cankarjevem domu zaključil že 15. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki je od 29. septembra 2015 do 1. oktobra, na dan, ko po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan starejših, tri dni vnesel pestro festivalsko vzdušje prek zanimivih dogodkov, podal številne informacije in povezoval vse generacije.

Poleg številnih novosti v programu, je festival dosegel tudi mednarodno raven s predstavništvi iz 10 držav, v treh dneh pa ga je obiskalo nekaj več ko 15.000 obiskovalcev. Glavni temi festivala sta bili vseživljenjsko učenje in aktivno staranje.

Festivalsko vzdušje in dogajanje je zaokrožilo več kot 200 različnih dogodkov, med katerimi več ko 80 izobraževalnih dogodkov in več kot 120 kulturnih nastopov na dveh odrih in v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Program je soustvarjalo več kot 2.000 posameznikov, tradicionalno pa sta potekala tudi Srečanje pevskih zborov društev upokojencev Slovenije ter Večer pesmi in plesa, ki tečeta pod okriljem Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

V okviru strokovnega programa je potekalo skupaj 9 dogodkov in okroglih miz z več kot 60 panelisti, ter 2 dogodka v okviru prvega mednarodnega dne, ki je bil izjemno dobro sprejet ter podprt z mednarodno udeležbo govorcev in slušateljev. Festival je obiskalo tudi 10 predstavništev, predstavnikov zvez društev upokojencev in drugih organizacij, iz tujih držav.

V okviru festivala so organizatorji pripravili 6 natečajev, med katerimi prenovljen medgeneracijski, likovni, literarni in fotografski natečaj za otroke in starejše, ter čisto novega za »naj humorista«. Na sejmu se je predstavilo 160 razstavljavcev.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi.

Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.


Program Festivala 2015: tukaj.


Več na www.f3zo.si.

Foto F3ŽO 2014 prvi dan: tukaj.

Foto F3ŽO 2014 drugi dan: tukaj.

Foto F3ŽO 2014 tretji dan: tukaj.

Setveni koledar

Odpis dolgov 2015 - informacije in vloge

Upokojitev in pokojnine - informacije


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.