Seniorji Info - Seniorji.info
meni

Pohodniške poti brez skrbiV Sloveniji je iz kateregakoli mesta mogoče kar peš do doživetij narave. Zato ne preseneča, da je dežela prepredena z neštetimi potmi, primernimi tako za priložnostne kot za bolj zagrizene pohodnike.

Poleg mnogih tematskih in učnih poti, poti po krajinskih parkih, krožnih poti okoli mest in jezer ter manj zahtevnih poti ob rekah, po gozdovih in pašniških planinah, so v Sloveniji še posebej privlačne planinske poti, številne pohodnike pa privlačita tudi oba slovenska kraka Evropske pešpoti - E6 in E7, ki skupaj merita okoli 950 kilometrov.

Po slovenskih gorah je več kot 7 tisoč kilometrov markiranih poti, ob njih pa 165 planinskih koč, zavetišč in bivakov. Gorski svet Slovenije ponuja obilo lažje in težje dostopnih ciljev, do katerih se je mogoče odpraviti tudi pod vodstvom izkušenih gorskih vodnikov.

Na spodnjih povezavah se nahajajo ideje za vaše izlete.

  • Seznam pohodniških poti: tukaj.
  • Seznam tematskih poti: tukaj.


Ko se boste odpravili na pohod se ustrezno pripravite. Naj bodo vaša oprema primerna vremenskim razmeram in težavnosti izbrane poti. Predvsem bodite ustrezno in udobno obuti. Neprimerna obutev zaradi ožuljenih in bolečih stopal izlet pogosto pokvari. Včasih se zgodi tudi, da se na poti nerodno udarimo, opraskamo ali kako drugače pridobimo poškodbo na koži.

Bodite vedno pripravljeni in s seboj ne pozabite vzeti kakovostnih obližev, ki bodo ne le zaščitili vaša stopala pred nadaljnjim drgnenjem, temveč takoj začeli s procesom odpravljanja bolečine in celjenja poškodovane kože.

Seniorji. info vsem pohodnikom toplo svetujemo uporabo priročnih in učinkovitih obližev PolyMem Dot.


Foto: splet
Save