Seniorji Info - Seniorji.info
meni

Dom starejših Idila na tekmovanju v smehu

Oktobra je v Festivalni dvorani Lent potekalo 2. slovensko tekmovanje v smehu. Na tekmovanju so kot del programa nastopili tudi stanovalci Doma starejših Idila s prav posebno točko. 84-letni Dušan Šrok; 64-letni Franc Lorenčič in 61-letni Stanko Zelenik so prikazali dinamično plesno točko. Na odru sta jim družbo delali diplomirana delovna terapevtka Špela Lubej, ki je bila idejni vodja tovrstne točke in animatorka v Domu, Katja Kastelic. Poimenovali so se IDILIČNIH 5.

Plesna točka morda ne bi bila nič posebnega, če se s točko na omenjenem dogodku, gospodom ne bi uresničile sanje nastopati pred številčnim občinstvom. Prav tako je bila točka posebna zato, ker so gospodje v črnih hlačah, belih rokavicah in rdečih klobukih, v stilu Michaela Jacksona, uspešno pozibavali svoje boke in zagreli vso zbrano množico v Festivalni dvorani.

Gospodje so že pred nastopom povedali, da morda malo treme imajo, vendar je želja po tem, da bodo s svojo točko nekoga spravili v smeh, hkrati pa izpolnili svojo željo, močnejša od treme. Ko so stopili na oder, treme ni bilo zaznati. Po nastopu so bili zadovoljni tako nastopajoči kot tudi gledalci. Točka je bila zanimiva tudi medijem, saj so nastopajoči po nastopu dali intervju za Radio Maribor, točka je bila omenjena tudi v Večeru.

Plesna skupina Idiličnih 5 še naprej 1x tedensko pridno vadi svojo točko, saj bomo kmalu spet nastopili in znova zagreli občinstvo.

Za Dom starejših Idila, Špela Lubej


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.